36-річний словенський біатлоніст Яков Фак зробив вісім промахів у стрільбі лежачи в естафеті на другому етапі Кубка світу у Хохфільцені (Австрія). Після гонки дворазовий чемпіон світу дав розгорнутий коментар Словенській лижній асоціації, в якому розповів про те, що відбулося.

У межах естафети Фак біг другий етап та серед інших протистояв українцеві Дмитру Підручному. Українець став другим найкращим на цьому відрізку естафети, поступившись на 13 секунд Йоганнесу Бьо. Натомість Яков програв на цьому відрізку 3:29.8 хвилини та став найгіршим на своєму етапі.

Показник словенця в естафеті став результатом «лежки», яку Фак завершив вісьмома промахами (5 основних і 3 додаткових патрони) — він не закрив жодної мішені. Яков отримав п’ять кіл штрафу, а Словенія у підсумку фінішувала дев’ятою.

Після естафети Яков Фак оцінив власну провальну стрільбу лежачи. Біатлоніст зазначив, що не може пояснити вісім промахів.

«Уперше в кар’єрі я не маю відповіді на те, що сталося. Не можу знайти причину самої помилки. З положенням все було гаразд, я також зробив поправку на вітер. Зі зброєю все було добре, адже я теж стріляв стоячи. Це дійсно непросто, коли така помилка трапляється з тобою в командній гонці, тому що вона впливає й на інших. Я справді не знаю, що пішло не так. За 18 років кар’єри думав, що щось подібне неможливо, але це виявилось не так», – сказав Фак після гонки.

Усі постріли словенця пішли в одну зону, він не зробив поправки і не влучив жодного разу з восьми спроб.

Наступний етап Кубка світу пройде 14-17 грудня у швейцарському Ленцерхайде. У межах етапу чоловіки проведуть три гонки: спринт, персьют та масстарт.