Футболіста звинуватили в скандальному шахрайстві. Ще кілька років тому Габігол був однією з надій бразильського футболу. Тодішнім гравцем Сантоса цікавилися, зокрема, Барселона та Реал. Зрештою у 2016 році бразилець перейшов до міланського Інтера.

Однак форварду не вдалося підкорити Європу, і за чотири роки він провів лише десять офіційних матчів у кольорах нерадзуррі, взявши за цей час три кредити. У 2020 році гравець вирішив повернутися до Бразилії. Цього разу його купив Фламенго.

У сезоні бразильської Серії А, що нещодавно завершився, 27-річний футболіст знову блиснув своєю формою, забивши 20 голів у 58 матчах. Однак невідомо, чи не стала ця кампанія для нього останньою на деякий час.

Бразильські ЗМІ повідомляють про спробу обману з боку Габігола під час нещодавніх допінг-тестів. Нападник нібито заважав контрольній групі, затягуючи тест і не дотримуючись процедури. Є ймовірність, що він підробив результати.

Звинувачення проти 28-річного нападника було висунуто в четвер. Йому загрожує покарання у вигляді дискваліфікації на строк до чотирьох років. Поки що і сам гравець, і Фламенго заперечують, що хтось від імені клубу намагався вплинути на перевірку або перешкодити їй.