У німецькому Гельзенкірхені відбулась щорічна шоу-гонка World Team Challenge, також відома як «Різдвяна гонка». Збірну України представили Юлія Джима та Дмитро Підручний.

«Різдвяна гонка» пройшла у форматі одиночної змішаної естафети, яку розподілили на дві частини. Спершу учасники пробігли гонку з масовим стартом, після чого за її результатами відбулось переслідування, де й визначились переможці.

У 2023 році у гонці взяли участь десять команд, що представляли дев’ять різних країн — Німеччину (дві команди), Норвегію, Францію, Швейцарію, Україну, Словенію, Бельгію, Чехію та Австрію.

Як пройшла «Різдвяна гонка»-2023

  • У масстарті біатлоністи пробігли дев’ять кіл. Юлія Джима розпочала гонку під дев’ятим стартовим номером.
  • На старті гонки Джима та Підручний зробили по одному промаху, однак на трьох наступних вогневих рубежах відпрацювали безпомилково. Це дозволило увійти у топ-3.
  • Після двох хиб Підручного на шостому вогневому рубежі Україна опустилась на п’яту сходинку. Джима після цього відіграла одну позицію, закривши всі мішені на «стійці». Підручний у підсумку зберіг четверте місце у масстарті, фінішувавши з відставанням у 1:16.8 хвилини від лідерів.
  • Переможцем масстарту стала збірна Франції у складі Жюлії Сімон та Фаб’єна Клода. На другому місці фінішували Ганна Кебінгер і Бенедикт Долль (Німеччина-1), на третьому — Інгрід Тандревольд та Штурла Легрейд з Норвегії.
  • У першій половині гонки переслідування Підручний заробив чотири штрафні кола на двох вогневих рубежах. Україна опустилась на сьоме місце, а перед двома останніми колами відставала від топ-3 на 30 секунд.
  • На заключному вогневому рубежі Підручний закрив усі мішені та покращив позиції. У підсумку Україна посіла п’яте місце у гонці.
  • Титул переможців гонки впевнено захистили Жюлія Сімон та Фаб’єн Клод — третя перемога для Франції у «Різдвяній гонці». Срібними призерами стали норвежці Інгрід Тандреволд і Штурла Легрейд, а «бронзу» у боротьбі з Романом Реєсем на фініші здобув словенець Яков Фак.

Біатлон. «Різдвяна гонка» (Гельзенкірхен, Німеччина). Гонка переслідування

  1. Франція (Жюлія Сімон, Фаб’єн Клод) 34:43.5
  2. Норвегія (Інгрід-Ландмарк Тандревольд, Стурла Легрейд) +57.5
  3. Словенія (Полона Клеменчич, Яков Фак) +1.08.2
  4. Німеччина-1 (Яніна Геттіх-Вальц, Роман Реєс) +1.10.1
  5. Україна (Юлія Джима, Дмитро Підручний) +1.30.5.