Капітан національної команди України Аліна Ягупова виступатиме в складі іспанської «Валенсії».

Про це повідомив офіційний сайт клубу.

31-річна баскетболістка переїхала на Піренеї. Там вона захищатиме кольори лідера Ліги Феменіни та учасника жіночої Євроліги.

Ягупова підписала з «Валенсією» контракт до кінця нинішнього сезону. Левантійцям українка дісталася безкоштовно, оскільки в грудні отримала статус вільного агента. Розпочала баскетбольний рік вона в складі турецького «Мерсіна».

Перед цим Ягупова виступала за «Фенербахче». У складі стамбульців вона виграла Євролігу 2022/23, а до цього двічі стала MVP найпрестижнішого континетального турніру (2020, 2021). Окрім того, українська баскетболістка здобула 3 чемпіонські титули.

Хто така Аліна Ягупова

Уродженка Дніпра, займатися баскетболом почала в 5 років. Вихованка дніпровської ДЮСШ №5. На батьківщині виступала за «Дніпро», «Регіну-Баскет» та «Єлисавет-Баскет».

На драфті жіночої НБА-2013 обрана «Лос-Анджелес Спаркс» під 34-м номером. Проте, закріпитися за океаном не змогла. Виступала в чемпіонаті Казахстану за «Астану Тайгерс» і «Окжетпес», а також у Бельгії та Франції – за «Касторс Брен» і «Вільньов-д’Аск» відповідно.

Середні цифри Ягупової в Євролізі цього сезону – 16 очок, 5.6 підбирань, 4.7 передачі та 1.7 перехоплення за понад 34 хвилини на паркеті. Зі збірною України їздила на низку Євробаскетів (2013, 2015, 2017, 2019).