Чудеса все ж таки збуваються, особливо під час різдвяних свят, у них просто треба вірити. Цього дня католицького Різдва українському паралімпійцю Сергію Сидоренку призначили операцію з відновлення зору, яка пройшла успішно. Спортсмен уже почав бачити і знову побачив обличчя своєї дружини, пише PrSport.

Паралімпієць України Сергій Сидоренко переніс тяжку операцію на очах, яка повернула йому зір. Вона пройшла у польському місті Катовіце. Наразі спортсмен перебуває під наглядом лікарів.

Проводив цю операцію з трансплантації американської штучної рогівки (тип Бостон-1) всесвітньо відомий офтальмолог та справді професіонал своєї справи Едвард Віленгала. Завдяки його вмінню та якісно виконаній роботі Сергій знову побачив світ через довгі 30 років.

Зазначимо, що дзюдоїст з України втратив нагоду бачити після страшної аварії (його очі були обпалені). Тоді він не тільки перестав бачити, але ще й рухатись він також більше не міг. Підтримка його дружини не дозволила Сергію здатися, тому він продовжував жити і боротися, при цьому займатися спортом, який став його покликанням. І зараз він є дворазовим призером Паралімпійських ігор в австралійському Сіднеї та китайському Пекіні в дисципліні дзюдо.