Керівництво римського футбольного клубу «Рома» офіційно звільнило Жозе Моурінью з посади головного тренера команди. Сторони вирішили достроково розірвати контракт.

У Римі вже знайшли нового наставника для «вовків», повідомляє Tutto Mercato.

«Рома» достроково розірвала контракт із Жозе Моурінью. Причиною стали незадовільні результати команди цього сезону. «Вовки» у 20 поєдинках Серії А програли сім матчів та ще п’ять завершили нічиєю. Команда посідає дев’яте місце у турнірній таблиці Серії А.

У трьох останніх матчах під керівництвом Жозе Моурінью «Рома» жодного разу не перемогла. Після нічиєї з «Аталантою» столична команда програла «Лаціо» (0:1) у чвертьфіналі Кубка Італії, а потім поступилася «Мілану» (1:3) у національній першості.

Новий тренер «Роми»

За інформацією італійських журналістів, замість 60-річного Жозе Моурінью новим наставником «джалороссі» стане 40-річний Даніеле Де Россі. Він виступав за «Рому» як футболіст з 2002 по 2019 роки. Де Россі є чемпіоном світу-2006. Під час Євро-2020 Даніеле допомагав у збірній Італії Роберто Манчіні, а після цього невдало працював із командою СПАЛ.

Жозе Моурінью пов’язують із переїздом до чемпіонату Саудівської Аравії, де у його послугах зацікавлено одразу кілька клубів. З «Ромою» португалець виграв Лігу Конференцій-2022 та дійшов до фіналу Ліги Європи-2023.