У Лондоні відбулась церемонія нагородження The Best. На ній ФІФА визначила найкращих гравців та тренерів 2023 року.

Топ-коучем року був визнаний наставник Манчестер Сіті Пеп Гвардіола. Каталонець виграв п’ять трофеїв за рік, в тому числі АПЛ та Лігу чемпіонів.

Друге ж місце у голосуванні посів Лучано Спаллетті, який привів Наполі до чемпіонства в Серії А. Що цікаво, двоє представників України включили італійця в топ-3 свого рейтингу.

Від нашої країни участь у голосуванні брали капітан збірної України Андрій Ярмоленко, тренер команди Сергій Ребров та представник УАФ Валерій Новобранець. Саме останні двоє поставили Спаллетті на друге місце у своєму голосуванні.

Як голосували українці в номінації The Best:

Зашквари Спаллетті

Нагадаємо, що Спаллетті відомий не тільки успішною роботою на Батьківщині, але у кар’єрою в росії. З 2009 по 2014 року Лучано очолював санкт-петербуржський Зєніт, з яким виграв два місцевих чемпіонати.

Після від’їзду з країни-терористки коуч продовжував бути близьким до клубу. Влітку Спаллетті відкрито привітав Зєніт із чемпіонством. А перед грою Україна – Італія заявив, що у нього приємні стосунки із керівником «Газпрому» Алєксєєм Міллером та спорт має бути поза політикою.