Луїс Рубіалес, колишній президент Королівського іспанського футбольного союзу (RFEF), може опинитися на лаві підсудних через сексуальне насильство. Суддя Франсіско де Хорхе вважає, що поцілунок Рубіалеса в губи з футболісткою збірної Іспанії Дженні Ермосо був «неузгодженим і несподіваним».

Поцілунок стався після перемоги Іспанії над Англією у фіналі чемпіонату світу з футболу серед жінок 20 серпня 2023 року. Рубіалес схопив Ермосо за голову обома руками і примусово поцілував її в губи. За цей вчинок він був змушений піти у відставку з посади президента RFEF і отримав трирічну дискваліфікацію від ФІФА. Тепер Рубіалесу загрожують кримінальна відповідальність, після того як суддя де Хорхе виніс своє рішення.

Рубіалес не єдиний, хто постраждав від рекомендації де Хорхе. Колишнього тренера жіночої збірної Іспанії з футболу Хорхе Вільду, директора чоловічої збірної Альберта Луке та керівника маркетингового відділу RFEF Рубена Ріверу також запропоновано притягнути до відповідальності за нібито чинення тиску на Ермосо. Суддя заявив, що троє діяли від імені Рубіалеса «щоб зломити волю Дженніфер Ермосо Фуентес і змусити її погодитися записати відео, в якому вона сказала, що поцілунок був погодженим».

За іспанським законодавством, неузгоджений поцілунок може розглядатися як сексуальне насильство, за яке може бути призначено до чотирьох років в’язниці. Невідомо, коли і де відбудеться судовий процес у справі Рубіалеса.