Етап Кубка IBU з біатлону в німецькому Арбері (п’ятий в сезоні-2022/23) перенесли через відсутність на трасі достатньої кількості снігу. Про це повідомляє «Суспільне Спорт» із посиланням на Міжнародний союз біатлоністів.

П’ятий етап поточного сезону других найпрестижніших змагань з біатлону в ієрархії IBU мав відбутися в період 12-15 січня. До програми змагань входять чотири спринти (по два — в чоловіків і жінок) та дві короткі індивідуальні гонки.

Утім, менш ніж за два тижні до початку етапу в Арбері організатори були змушені змінити місце проведення шести прийдешніх стартів. Причиною для ухвалення відповідного рішення стали погодні умови на трасі поблизу гори Гросер-Арбер, де для проведення змагання не вистачає снігу.

Відтак п’ятий етап турніру прийматиме словенська Поклюка. Вже цього тижня тут проходитиме й четвертий етап Кубка світу, найпрестижніших щорічних змагань з біатлону, який стартуватиме у четвер, 5 січня.

Змін зазнали й дати проведення п’ятого етапу. Замість 12 січня етап почнеться 13-го числа, впродовж якого відбудуться короткі «індивідуалки» у чоловіків та жінок.