Напівпрофесійний «Мейдстоун Юнайтед», який виступає у шостому за силою дивізіоні англійського футболу, створив гучну сенсацію, пробившись до 1/8 фіналу Кубка Англії.

В 1/16 фіналу скромний клуб вибив з турніру «Іпсвіч», який зараз посідає друге місце в турнірній таблиці Чемпіоншипу (друга за рангом ліга Англії – прим.) та претендує на вихід до АПЛ.

Матч на стадіоні «Портмен Роуд» в місті Іпсвіч завершився з рахунком 1:2.

Наприкінці першого тайму гостей вивів уперед Ламар Рейнолдс. На старті другої половини поєдинку «Іпсвіч» відігрався зусилями Джеремі Сарм’єнто. Проте на 66-й хвилині Сем Корн забив переможний м’яч, який дозволив команді з невеликого міста Мейдстон сенсаційно вийти до наступного раунду змагань.

До слова, «Іпсвіч» володів просто шаленою перевагою в матчі проти нижчого за класом суперника (38:2 за ударами, у площину воріт – 13:2, володіння м’ячем – 78% проти 22%, за очікуваними голами (xG) – 5,06 на 0,90).

Огляд матчу «Іпсвіч» – «Мейдстоун Юнайтед»:

Таким чином, «Мейдстоун Юнайтед» встановив унікальне досягнення. Це перший в історії представник шостого дивізіону, якому вдалося дійти до 1/8 фіналу Кубка Англії.

Нагадаємо, чинним володарем Кубка Англії є «Манчестер Сіті». Торік команда Хосепа Гвардіоли у фіналі перемогла «Манчестер Юнайтед» з рахунком 2:1.