Хоча УПЛ вже місяць перебуває на зимовій паузі, новини сиплються, наче з року достатку. Повідомляє сайт Sportanalytic.

Причому новини не дуже приємні, а такі, що можуть не просто значно послабити українські клуби, але й взагалі поставити під питання їхнє існування в елітному дивізіоні. Спершу місяць тому НАБУ оприлюднило звинувачення проти власників «Чорноморця» Бориса Кауфмана та Олександра Грановського. Їх взяли «за підозрою у створенні в Одесі злочинної організації, яка через системний підкуп місцевих чиновників та депутатів, взяла «контроль за аспектами економічного життя міста», зокрема його забудовою, закупівлями, діяльністю комунальних підприємств», — принаймні так повідомляє нам «Цензор.нет». Разом ці двоє внесли більше 250 мільйонів гривень застави та можуть насолоджуватися свободою.

А власник «Ворскли» Костянтин Жеваго вже давно не хотів приїжджати в Україну, бо знав, що тут його можуть заарештувати, а потім судити. Останнім часом полтавський клуб хай і не шикував, але почувався доволі непогано, тож можна собі припустити, що і справи в Жеваго йшли доволі добре. Тільки от нещодавно його затримали на популярному французькому курорті Куршевель і відправили під так званий «екстрадиційний арешт», тобто власника «Ворскли» планують таки видати Україні, щоб він постав тут перед судом.

«У межах розслідування кримінального провадження Жеваго було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України, також підозри повідомлені низці топменеджерів банку. Вони організували механізм розтрати 113 млн доларів США фінансової установи, чим завдали шкоди інтересам держави та вкладників банку», — йдеться в заяві НАБУ.

Що ж тепер буде з цими клубами? У справі власників «Чорноморця» минув вже місяць, тож тут можна точно стверджувати, що клуб принаймні не зникне і дограє цей сезон. Роман Григорчук залишається на посту наставника команди, «моряки» ведуть певну трансферну діяльність і дуже хочуть бодай залишитися в УПЛ. А от у «Ворскли» все не так добре. Зокрема, чутки стверджують, що бюджет клубу на 2023 рік буде зменшено на 50%, тож тут вже мова йде не про розвиток, а про те, щоб принаймні втримати вже наявні результати. Одним словом, тут ситуація може розвиватися доволі динамічно.