24-річний нападник Алекс Форментон, який допоміг своїй команді перемогти на юнацькому чемпіонаті світу 2018 року, прийшов до відділку лондонської поліції через звинувачення в сексуальному насильстві.

За даними The Globe and Mail, канадський хокеїст взяв відпустку у своєму клубі, який виступає у чемпіонату Швейцарії — Амбрі-Піотте. А потім з’явився у поліцейському відділенні у Лондоні разом з відомими адвокатами у кримінальних справах Деніелом Брауном і Ліндсі Борд.

«Лондонська поліція висунула звинувачення кільком гравцям, включно з Форментоном, у зв’язку зі звинуваченням, висунутим у 2018 році. Алекс буде відстоювати свою невинність і просить людей не поспішати з ухваленням рішення, не вислухавши всіх доказів», — йдеться в заяві адвокатів Форментона.

Річ у тому, що не так давно лондонська поліція звернулась до п’ятьох членів юнацької збірної Канади з хокею, щоб ті здалися їм напередодні пред’явлення кримінальних звинувачень у зв’язку з ймовірним груповим сексуальним насильством.

Повідомляється, що інцидент стався у 2018 році після урочистих заходів в одному із лондонських готелів. Тоді юніорська збірна святкувала свій тріумф на чемпіонаті світу з хокею.

Нагадаємо, що 5 червня 2018 року юніорська збірна Канади обіграла однолітків зі Швеції з рахунком — 3:1. Одну з шайб тоді закинув саме канадський хокеїст Алекс Форментон.