Колишнього чемпіона світу у трьох вагових категоріях та володаря двох олімпійських золотих медалей Василя Ломаченка включено до Реєстру державних зрадників, яких веде рух ЧЕСНО, повідомляє FanDay.

Екс-чемпіон світу Ломаченко опублікував у соцмережах відео із проповіддю митрополита Лонгіна, який є архієреєм української православної церкви московського патріархату.

На відеозаписі Лонгін говорить про те, що Україна розпочала війну проти бога, церкви та українського народу.

Наші співвітчизники не стали мовчати і висловили боксерові все, що думають про нього та його позицію у війні України та росії.

На цьому скандал не скінчився. Рух ЧЕСНО включив Ломаченка до реєстру держзрадників.

«Публічність накладає певні соціальні зобов’язання і на спортсменів, адже вони є кумирами наших дітей і впливають на думку молодого покоління.

Важко повірити, що зірки нашого спорту самостійно не в змозі визначити, хто з ким воює вже майже 9 років, хто розпочав війну, хто є державою-терористом.

Це вже позиція людини. Поширення фейків російської пропаганди завдає шкоди нашій країні не менше, ніж ракети та шахеди», — вважає Лідер Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

Нагадаємо, у Реєстрі держзрадників після замовчування російської агресії опинився екс-футболіст та тренер Анатолій Тимощук.