Головний тренер «Барселони» Хаві Ернандес назвав справжню причину кардинальних змін у своїй кар’єрі. Влітку цього року наставник піде з «Барселони».

Хаві розповів, як це рішення позначиться на команді, повідомляє Mundo Deportivo.

Гра каталонської «Барселони» часто піддається критиці з боку експертів та вболівальників цього сезону. Команда стала регулярно втрачати очки. Після поразки від мадридського «Реала» у фіналі Суперкубка Іспанії було декілька фіаско в національній першості. Наставник «Барселони» відреагував на цю ситуацію. Він вирішив достроково піти з клубу наприкінці сезону.

Мотиви вчинку Хаві

Тренер «синьо-гранатових» є вихованцем клубу, який провів у ньому практично всю ігрову кар’єру. Хаві розпочав тренерську діяльність на Близькому Сході, після чого йому запропонували очолити «Барселону».

У свій перший же сезон із каталонською командою молодий тренер виграв іспанську Ла-Лігу та Суперкубок країни. «Барселона» мало пропускала та демонструвала впевнену гру. Але вже за рік ситуація помітно погіршилася.

«Інтуїція підказала мені, що є лише один спосіб виправити те, що відбувається. Мій відхід допоможе об’єднати команду. Це саме те, чого їй так не вистачає останнім часом. Після того, як я оголосив про своє рішення, гравці та вболівальники змогли знову відчути сімейну атмосферу», — розповів Хаві Ернандес.