Війна в Україні триває. Українська армія продовжує стояти на захисті своєї рідної землі від російських окупантів. Українські захисники продовжують віддавати свої життя за свободу Батьківщини.

Звістка про загибель українського спортсмена цього разу прийшла з пауерліфтингу. Загинув Олександр Білоконь, який був одним із найсильніших людей в Україні.

Вадим Кисіль, почесний президент Федерації греко-римської боротьби України, повідомив трагічну новину. На війні загинув Олександр Білоконь, який свого часу вигравав чемпіонські титули Європи та світу з пауерліфтингу.

Йому було 32 роки.

Олександр Білоконь потрапив під мобілізацію в березні минулого року і вирушив на фронт. У червні він отримав осколкове поранення руки під час контрнаступу, але це йому не завадило влітку 2023-го брати участь у ветеранських змаганнях під назвою «Київ незламний». На турнірі він виграв 1-ше місце навіть із травмованою рукою.

В Україні він був одним із найсильніших людей. У 2017-му він встановив рекорд України з переміщення людиною тягача з причепом, який був заповнений людьми. Він зрушив з місця вагу в 15,7 тонни (13,3 т — важила сама вантажівка), простягнувши її 47 сантиметрів.

Коли в Україні почалася повномасштабна війна, він не залишився осторонь. На жаль, на передовій він зустрів свою смерть.

Приносимо свої найглибші співчуття родині полеглого Героя України.