Колишній глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков закликав Міжнародний олімпійський комітет (МОК) назавжди заборонити російську символіку на ОІ. Інформатор Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) назвав прапор та гімн країни-агресорки символами війни проти України.

Про це Родченков заявив в інтерв’ю американському телеканалу CNN. Росіянин, який з 2016 року проживає в США і перебуває під захистом ФБР через загрози з боку російської держави, наголосив, що МОК зобов’язаний продемонструвати свій авторитет та запровадити серйозні санкції проти рф.

«Російський прапор та гімни стали символами вбивств та зґвалтувань – їх слід заборонити на Олімпійських іграх назавжди. Ця війна немислима та нецивілізована. Немає сумнівів у тому, що якщо МОК хоче мати хоч якийсь авторитет, він має дискваліфікувати російських спортсменів щонайменше на 10 років. Якби було проведено повноцінні розслідування, то російські лижники та ковзанярі з аномальними показниками в крові були б відсторонені від Олімпійських ігор», – сказав Родченков.