Колишній футболіст Бенфіки та збірної Португалії Нуну Гомеш відмовився від участі у ветеранському турнірі «Кубок лєгєнд» у Москві.

За інформацією Record, ексгравець повідомив організаторам змагань, що він передумав брати участь у футбольному турнірі в росії.

Раніше посольство України в Португалії висловило свою позицію стосовно ініціативи, зокрема, Нуну Гомеша поїхати на цей пропагандистський захід до Москви.

«Кремль використовує спорт як інструмент російської пропаганди для поширення своїх наративів і досягнення політичних цілей на міжнародній арені. У той час, коли міжнародна солідарність і підтримка є вирішальними, вибір взяти участь у спортивній події, яку проводить росія, надсилає невтішне повідомлення. Це рішення не тільки підриває зусилля з протидії російській агресії, але й ігнорує величезні страждання та жахливу гуманітарну кризу, спричинені цією війною. Ми закликаємо міжнародну спільноту, спортивні організації та спортсменів у всьому світі не дозволити російській федерації використовувати Вас у своїй інформаційній війні», — йдеться у заяві посольства на Фейсбук.

Зазначимо, що Нуну Гомеш є віцечемпіоном Євро-2004 зі збірною Португалії. Він провів більше, ніж 400 ігор за Бенфіку, відзначившись 166 голами.