Капітан збірної України з біатлону Дмитро Підручний розповів, чому наші спортсмени поки не радують виступами на міжнародних змаганнях.

«Про мій старт сезону нема що й говорити, бо його не було. А щодо світових лідерів, то тут все очікувано. Але от від Кентена Фійона-Має я очікував кращих результатів на початку сезону. А так, усе прогнозовано. Норвежці, як завжди, на дуже високому рівні.

Стосовно нашої команди, ми провели якісну підготовку. Через війну не всі спортсмени мали змогу вчасно приступити до тренувань. До того ж попередній сезон ми закінчили 24 лютого, ми не брали участі в останніх трьох етапах. Це також дало певні негативні результати на теперішній сезон. Фактично, три місяці жоден член нашої команди повноцінно не тренувався.

Особисто я майже не мав повноцінних тренувань з 24 лютого й до початку червня. Ця пауза відбивається на наших результатах зараз. Вже влітку ми мали хороші збори, тренування. До початку сезону команда підійшла в доволі непоганій формі, якщо враховувати обставини. Результати не надто високі, хотілося б, щоб в естафетах наша команда виглядала краще», — сказав Підручний.