Лідер української збірної з біатлону Дмитро Підручний не зможе взяти участі ще у кількох гонках сезону-2022/23 через відновлення після травми коліна і операції на меніску. Про це розповів сам біатлоніст.

У поточному сезоні спортсмен виступив тільки на першому етапі Кубка світу у фінському Контіолахті в чоловічій естафеті, в ході якої його травма загострилася. Після того Підручного прооперували і він пропустив уже три етапи: у Хохфільцені (Австрія), Ансі (Франція) та Поклюці (Словенія).

Напередодні Дмитро у соцмережі повідомив, що вже провів перше тренування на лижах в австрійському Обертіліасі, де він планує пробути до 29 січня. Таким чином, капітан збірної України точно не допоможе команді на двух наступних етапах КС у німецькому Рупольдінгу (11-15 січня) та італійському Антхольці (19-22 січня), а також чемпіонат Європи, який пройде у німецькому Арбері з 26 по 30 січня.

Між тим, Дмитро Підручний має шанси відновитися до Чемпіонату світу-2023, який стартує 8 лютого у німецькому Оберхофі. Його повернення прогнозує й головний тренер чоловічої збірної Юрай Санітра.

«Форма буде покращуватись до чемпіонату Європи, де ми матимемо Приму й Дудченка. А на чемпіонаті світу буде й Підручний», – розповів Санітра.