Олександр Зінченко поділився очікуваннями від матчу проти збірної Боснії та Герцеговини. Гра відбудеться сьогодні, а переможець продовжить боротьбу за вихід на Євро-2024. Зінченко, як і головний тренер збірної Сергій Ребров, прогнозує важкий матч.

Збірна України вже зробила вибір

Півзахисник збірної України Олександр Зінченко взяв участь у пресконференції перед матчем плей-оф відбору на Євро-2024 проти збірної Боснії і Герцеговини. Гравець відзначив силу суперника. Допоможе збірній Боснії і Герцеговини і підтримка глядачів.

«Звичайно, ми знаємо, що буде важко, оскільки в них чудова команда, є досвідчені гравці, які можуть поділитися своїм досвідом з іншими. Звичайно, кожна національна команда грає краще перед своїми фанатами. Сподіваюся, ми покажемо нашу найкращу гру», — сказав Зінченко.

Зараз у збірної України сильний склад. Чимало гравців виступають у провідних європейських лігах. Зрівнювати цю команду, з командою, яка пробилась у чвертьфінал Євро-2020 Зінченко не став.

«Не знаю, хто може судити, яка команда краща. Ми залишимо цю справу для інших людей. У збірній України зараз змінюється покоління, є багато як молодих гравців, так і досвідчених. Я думаю, це чудовий мікс на даний момент. Я дуже сподіваюся, що наша команда досягне висот. Це те, у що ми віримо. Можна багато говорити, але інша справа — показати це на поле. Ми оберемо друге та спробуємо себе показати з найкращого боку», — заявив футболіст.

Футболісти рвуться до бою

Розповів Олександр Зінченко і про атмосферу в команді. Всі готові та усвідомлюють відповідальність. Сам Олександр відновився від пошкодження і рветься у бій.

«Атмосфера чудова, ми всі розуміємо, навіщо сюди приїхали, усвідомлюємо відповідальність. Підготовка проходить належним чином. Сподіваюся, це все ми зможемо показати на полі. Щодо мого стану, то я почуваю себе добре фізично й психологічно, готовий на сто відсотків», — запевнив гравець.

У матчах на виліт часто команди не можуть визначити переможця в основний час. Доводиться грати екстратайми і проводити серію пенальті. У збірній тренували пробиття одинадцятиметрових.

«Це правила гри. Якщо ми зіграємо внічию, то потім будуть додаткові тайми й пенальті. Звичайно, хотілось би досягти позитивного результату за 90 хвилин, але у футболі треба бути готовим до всього. Тому ми й практикували це на тренуваннях», — зауважив Олександр Зінченко.