Чотириразова олімпійська чемпіонка Дар’я Домрачева висловилася проти усунення російських та білоруських спортсменів від міжнародних змагань. Уславлена біатлоністка, яка 2020 року не засудила режим Олександра Лукашенка за жорстке придушення протестів у рідній країні, висловила «здивування від того, що в наші дні ведуться реальні військові дії».

Про це вона заявила в інтерв’ю пресслужбі Національного олімпійського комітету Білорусі, повідомляє OBOZREVATEL. Домрачова повторила улюблений штамп кремлівської пропаганди про те, що спорт має перебувати поза політикою та об’єднувати людей.

«Я, як і багато хто, здивована тим, що в наші дні ведуться реальні військові дії, але, як і раніше, вважаю, що усунення спортсменів від гонок жодним чином не впливає на вирішення конфлікту. Сьогодні спорт втягнули в політику. Я ж хочу бачити спорт, вільний від політики. Спорт – це чудово. Політика, на мій погляд, – не дуже. Я впевнена, що багато спортсменів втомилися вже від цієї тематики навколо них. Спорт повинен об’єднувати, а не навпаки», – сказала Дар’я.

Біатлоністка Домрачева висловила подив через війну в Україні і заступилася за росіян
Зазначимо, що рідного брата Домрачевої Микиту було жорстоко побито під час протестів у Білорусі, проте сама біатлоністка не висловилася із засудженням влади.