Другий у цьому році і п’ятий у сезоні-2022/23 етап Кубка світу з біатлону, який зараз проходить у німецькому Рупольдингу, наближається до свого екватора. У середу відбулася індивідуальна гонка серед чоловіків, а сьогодні у цій дисципліні змагалися жінки. Обидва старти стали одними з найуспішніших для українців у поточному сезоні: до залікової зони потрапили чотири біатлоністи та дві біатлоністки, а Юлія Джима навіть зуміла відібратися до недільного мас-старту.

На жаль, Дар’я Блашко, яка мала брати участь у сьогоднішній гонці, не стартувала. Як розповіла сама спортсменка, вона не змогла виступити через хворобу.

Ситуацію з хворобами у стані збірної України прокоментував президент Федерації біатлону України Іван Крулько.

«Щодо хвороби Дар’ї Блашко, через яку вона не стартувала в гонці на 15 км, то зараз вона нормальному стані. Так, була недуга. Але ми сподіваємося, що вона швидко відновиться. Очікуємо від неї в цьому сезоні набагато кращих результатів. Але ніхто від хвороб не застрахований. Хоча, в нашій збірній зараз застосовані суворі заходи безпеки – зокрема це масковий режим.

Щодо жіночої індивідуальної гонки, то на цьому етапі певні зміни відбулися у складі. Мене як президента Федерації радує, що Юлія Джима поступово набирає фізичну форму. Стабільно виступає Анастасія Меркушина. Безумовно, це не ті результати, на які чекають вболівальники. Але кожна гонка – це крок вперед.

Чоловіки дуже сильно виступили в індивідуалці в Рупольдингу. Денис Насико взагалі майже не мав досвіду виступів на етапах Кубка світу. Але у середу він показав найкращий результат серед наших спортсменів і по праву, за спортивним принципом здобув місце в естафетній команді. Головне, що є конкуренція. Тому кожному потрібно набиратися досвіду і тримати себе у гарній фізичній формі. Сподіваюсь, що в цьому сезоні ми добре себе покажемо на чемпіонаті Європи і на чемпіонаті світу. Але треба і дивитися в майбутнє: підтягувати молодь і створювати умови для тренувань. Хочемо щоб Україна тримала ті позиції в біатлоні до яких звикли вболівальники.

Працюємо над тим, щоб бути в топі найкращих біатлоністів світу!», – запевнив Крулько.