Біатлоніст збірної України Богдан Цимбал поділився спогадами про те, як після військового вторгнення рф доводилося представляти країну на міжнародних змаганнях.

«Я не вагався. Треба було їхати та боротися. Якщо ми не йдемо на фронт захищати країну, то треба іншим, доступним для нас способом, представляти Україну у світі. Потрібно займатися своєю справою, тим, що в тебе виходить найкраще.

Так, ми цього року не такі сильні, як минулого. Коли показували добрі результати, особливо в естафеті. Та й лідери команди захворіли, Дмитро операцію переніс. Але ми все одно дуже стараємось. Ось, наприклад, сьогоднішній старт у Рупольдінгу був дуже добрим, усі хлопці боролися до останнього метра дистанції. Дуже добрий старт.

Звичайно, у Поклюці було, відверто кажучи, все погано. Але нічого страшного, в усіх бувають погані старти, а ми не роботи – живі люди. Постійно думаємо, що там удома. Я залишив дружину з маленькою дитиною у Чернігові та постійно переживаю, що і як там. Раптом знову з боку Білорусі почнуть лізти. І ти такий: «Що робити?», – розповів Цимбал.