У вересні було оголошено, що Фахрад Мошірі продав Евертон американській інвестиційній компанії 777 Partners, але угода зависла в повітрі, поставивши під загрозу фінансову життєздатність клубу.

За інформацією The Sun, Евертон може перейти до зовнішнього управління. Виною тому борг Евертона перед 777 Partners, який уже зріс до 200 мільйонів фунтів стерлінгів після того, як вони виділили 15 мільйонів фунтів стерлінгів на виплату зарплат і витрати на стадіон.

Повідомлялося, що загроза банкрутства виникає через 48 годин після підтвердження пропозиції про поглинання від 777 Partners.

Є два результати, які можуть врятувати «ірисок». Перший, дуже очевидний та досить простий, це організувати розпродаж своїх зіркових гравців. Другий, теж очевидний, але складніший — це змінити власника клубу.

Власник Крістал Пелас Джон Текстор готовий купити Евертон у Мошірі, а в інтерв’ю The Athletic він зізнався, що веде переговори про придбання Ірисок, але остаточної точки в продажу клубу компанії 777 Partners немає. ставить угоду під сумнів.

Сам Текстор спочатку повинен продати Крістал Пелес, оскільки він володіє 45 відсотками клубу через свою компанію Eagle Football Holdings.