Норвезькі біатлоністи Ветле Крістіансен, Інгрід Ландмарк Тандреволд та Тар’єй Бьо розповіли, що тренувальний полігон в Осло, який досі зачинений, завдає багато незручностей усім спортсменам.

«Це справжня катастрофа. Я можу тільки уявити, скільки людей кинуть біатлон, тому що у них не буде можливості займатися ним у Хольменколлені», — сказав Ветле Крістіансен в інтерв’ю NRK.

«Я можу тільки сказати, що дуже шкода, що муніципалітет Осло і пальцем не поворухнув», — цитує Тар’єя Бьо NRK.

«Мене це дуже вражає. Тут я тренуюся майже щодня. Тепер ми не можемо туди потрапити, що дуже шкода. Важко зрозуміти, як національний біатлонний об’єкт може бути закритий на невизначений термін, як для нас, які займаються цим як роботою і тренуються на стадіоні, де ми виступаємо на Кубку світу, так і для інших національних команд і клубів, які там тренуються», — наводить слова Інгрід Ландмарк Тандреволд NRK.

У жовтні 2023 року полігон в Осло було закрито для щоденних тренувань команд і лижних клубів у зв’язку з порушеннями, виявленими в процедурах безпеки. Сьогодні, більше 7 місяців потому, за даними норвезької газети NRK, ситуація не змінилася.

Для тренувань на стрільбищі спортсмени змушені використовувати стрілецький зал Норвезької спортивної академії. Норвезька поліція закрила доступ до стрілецького центру 19 жовтня. Зокрема, поліцію стривожила присутність сторонніх осіб у верхній частині трибуни, використання гвинтівок без дотримання стандартного протоколу та деякі «небезпечні інциденти».