26-річна Дар’я Блашко — одна з найбільш стабільних українських біатлоністок останніх років. За останні два сезони більше за Блашко на рівні Кубка світу стартувала лише Юлія Джима. Старт сезону 2022/23 Дар’я теж провела в основі команди, фактично без пропусків стартів.

Однак два останні етапи Кубка світу проходять без Дар’ї. Вона повністю пропустила етап у Рупольдингу, а також не була заявлена на спринтерську гонку на етапі в Антхольці. Водночас, Дар’я увійшла в заявку команди на чемпіонат Європи та є однією з головних претенденток на місце у збірній на чемпіонаті світу.

Етап у Рупольдингу Блашко пропустила через проблеми зі здоров’ям. Після спринту в Антхольці «Суспільне Спорт» звернулося за коментарем до тренера біатлоністки Юрая Санітри щодо її готовності.

Як заявив Санітра, у Блашко суттєві «постковідні симптоми», термін її відновлення поки невідомий. Останні кілька днів біатлоністка страждає від запаромочень.

«Усі помітили, що її не було на старті у цьому спринті. Після коронавірусу, коли ми думали, що все гаразд, з’явилися проблемп: постковідний синдром, дуже суттєвий. Тому ми зробили детальне обстеження в Італії, діагноз — запалення вушного нерва, який має вплив на вестибулярний апарат. У неї уже три дні паморочиться в голові. Як буде далі, не можу станом на зараз сказати. З моєї точки зору, не можна визначити, скільки днів буде тривати лікування», — розповів Санітра.

На етапі у Антхольці відбудуться ще гонка переслідування та естафети. Першу гонку Дар’я точно пропустить (оскільки не стартувала у спринті), також найімовірніше не бігтиме в естафеті. Чи буде вона готовою стартувати на чемпіонаті Європи — поки невідомо.