Французький біатлоніст Емільєн Жаклен розповів, що їхній зв’язок із товаришем по команді Антоненом Гігонна виходить за рамки біатлону.

«Зв’язок, який ми з ним сформували, виходить за рамки біатлону. Очевидно, що він був важливою людиною для команди, і я намагаюся регулярно підтримувати з ним зв’язок. У моєму повсякденному житті як біатлоніста він був дуже важливою людиною, і, думаю, для інших біатлоністів теж. Іноді нам потрібно розслабитися, і Гігонна був дуже важливий для цього.

Мені завжди подобалася його щирість. Ми познайомилися в команді B, і я отримав місце на Кубку світу, коли він сподівався повернутися. У той час між нами було багато щирості. Можливо, це було важко чути, але все це було так правдиво. Він справжній друг. Жартома дуже часто я говорив, що того дня, коли він припинить або перестане бути в одній групі зі мною, я піду. Озираючись назад, я розумію, що не варто було говорити такі дурниці, тому я продовжую», — цитує Жаклена Nordic Magazine.

Нагадаємо, що цієї весни тренерський штаб французів вирішив скоротити склад групи А з семи до п’яти осіб. Штабу довелося понизити в класі двох гравців: Антонена Гігонна, який упродовж багатьох років був членом збірної Франції, та Емільєна Клода.