Адвокат шестиразової чемпіонки світу з біатлону Жюльї Сімон підтвердив, що французькій спортсменці не було винесено вирок у справі про шахрайство. Раніше в італійській газеті La Stampa з’явилася інформація, що Сімон була визнана винною італійським судом.

«Ніякого суду не було, і презумпція невинності, як і раніше, діє. З кримінального погляду це наклеп, але ми не подаватимемо до суду на газету, тому що моя клієнтка хоче про це забути, проте ми повинні сказати, що це брехня.

Моя клієнтка спокійно чекає на результат процедури. Не викликає сумнівів те, що всі прагнуть вирішення справи», — наводить слова Крістіана Бореля Le Parisien.

Крім того, адвокат спортсменки зазначив, що процедура розслідування відбувається в Альбервілі (Франція), а не в Італії. Невідомо, коли буде ухвалено остаточне рішення щодо Сімон.

Нагадаємо, що у липні 2023 року на Сімон було подано дві скарги на шахрайство з кредитними картками. За даними слідства, французька спортсменка вкрала картку колеги зі збірної Жюстін Бреза-Буше і зробила кілька онлайн-покупок на сайті спортивного одягу та аксесуарів. Сама Сімон звинувачення спростовує.