Жіночий спринт у четвер, 19 січня, відкрив програму змагань на шостому етапі Кубка світу з біатлону сезону-2022/23 в італійському Антхольці. Від України у цій гонці взяли участь 5 спортсменок.

Краще за всіх серед наших дівчат виступила Юлія Джима, яка посіла 20-те місце.

Перше в кар’єрі потрапляння до залікової зони змагань на рівні КС занесла у свій актив молодша сестра Анастасії Меркушиної Олександра, яка показала 44 результат. А ще 18-річна українка стала кращою серед усіх учасниць гонки за показником швидкості стрільби (і це без жодного промаху!).

Олена Білосюк стала 32-ою, вдруге у поточному сезоні заїхавши в залікову зону особистих стартів.

Старший тренер жіночої збірної Олександр Кравченко в коментарі виданню «Суспільне Спорт» прокоментував перший старт своїх підопічних в Антхольці.

Про результати спринту

«Дуже хороша гонка вийшла. Трохи не впоралися зі стрільбою, але сьогодні такі погодні умови, що, в принципі, це хороша стрільба».

«Порадувала Саша Меркушина, звісно. Джима у своєму режимі зараз працює. Знову в топ-20 — це дуже добре. Білосюк сьогодні порадувала. Десь трохи починає підбиратися до кондицій. Трохи не вийшло у Насті Меркушиної з Анею Кривонос».

«Стан Кривонос? Думаю, швидше за все, це акліматизація».

Про результат Меркушиної-молодшої

«Меркушина — лідер збірної України за швидкострільністью? Дуже задоволений її гонкою. Думаю, ще більше задоволені її батько та вона сама. Дуже хороший результат, як для такої юної спортсменки».