Після невдалого стартового матчу проти Румунії збірна України мала шанс реабілітуватися в грі 2-го туру групового етапу Євро-2024 проти Словаччини, пише SportNews.

В перші хвилини матчу команди просувалися до штрафних майданчиків одна одної, але до ударів по воротах не доходило.

На 10-й хвилині збірна Словаччина здійснила перший удар у матчі — Анатолій Трубін відбив удар Лукаша Гарасліна. За кілька миттєвостей Трубін відбив небезпечний удар від Івана Шранца.

Україна відповіла атакою, яка завершилася дальнім ударом Володимира Бражка.

Шквал атак Словаччини все ж призвів до забитого голу. На 17-й хвилині Іван Шранц відкрив рахунок у зустрічі.

Після пропущеного голу українці провели кілька атак, але вразити ворота Мартіна Дубравки не вдавалося.

Найкращий шанс збірної України на гол у першому таймі стався на 34-й хвилині. Спочатку удар Андрія Ярмоленка після комбінації відбив Дубравка, а невдовзі Олександр Тимчик влучив у штангу. За кілька хвилин Михайло Мудрик вбіг у штрафний майданчик суперників, але його простріл заблокував Дубравка.

Перший тайм завершився за рахунку 1:0 на користь збірної Словаччини.

На початку другої половини зустрічі Артем Довбик мав шанс зрівняти рахунок, але український форвард не зміг вдало пробити головою.

Збірна України за кілька хвилин змогла забити свій перший гол на Євро-2024. На 54-й хвилині Микола Шапаренко вдало замкнув простріл.

Підопічні Сергія Реброва могли вийти вперед після контратаки, в яку вибігли Роман Яремчук та Михайло Мудрик. Щоправда, удар гравця «Челсі» влучив у штангу.

Перевага збірної України в другому таймі увінчалася другим голом. На 80-й хвилині Яремчук вивів українську збірну вперед.

Голи Шапаренка і Яремчука принесли Україні надважливу перемогу 2:1. Команда Сергія Реброва зберігає шанси на вихід із групи перед фінальним матчем проти Бельгії.