Французький біатлоніст Емільєн Клод прокоментував своє непотрапляння до групи А збірної Франції з біатлону.

«Я б хотів сказати, що був здивований. Ми з Антоненом [Гігонна] думали, що в групі А буде сім гравців, як минулого року. Тому, коли я почув новину на початку травня, щоправда, я був трохи здивований, тому що це було не те, що я планував, коли уявляв своє літо. Після цього, незважаючи на те що мої плани на початок підготовки перевернулися з ніг на голову, я не сприйняв це погано. Той факт, що тренерами у нас були Бастьєн Моретті та Луї Дешам, два тренери, яких у мене ніколи не було і які ніколи раніше не працювали у федерації, зробив ситуацію трохи менш зрозумілою. Нарешті, ми змогли зв’язатися, почали планувати на літо, все йде дуже добре. У нашій групі панує хороша робоча атмосфера.

Наприкінці зими, під час написання огляду, я б зрозумів аргументи, але на початку травня, коли тебе попереджають, що тренування вже почалися, це зовсім не одне й те саме. Спочатку я був трохи приголомшений, дивуючись тому, як усе склалося за літо. Після цього в мене не залишилося думки з приводу суперечок. З мого сезону зрозуміло, що були деякі невідповідності і деякі дійсно хороші речі. У підсумку мені потрібно зосередитися на собі і показати, що я на висоті», — цитує Клода Nordic magazine.

Нагадаємо, що цієї весни тренерський штаб французів вирішив скоротити склад групи А з семи до п’яти осіб. Штабу довелося понизити в класі двох гравців: Антонена Гігонна, який упродовж багатьох років був членом збірної Франції, і Емільєна Клода.