Французький біатлоніст Антонен Гігонна розповів, що рішення не взяти його в команду А збірної Франції з біатлону спочатку викликало роздратування, але тепер він знаходить у цьому плюси.

«Після результатів минулого сезону я думав, що мені ще належить поборотися за місце на перших етапах Кубка світу, але взагалі не розглядав можливість виходу з групи А, адже минулого сезону я був п’ятим французом у загальному заліку. Ми планували провести відеоконференцію сімох людей із команди у квітні разом із тренерами, але, коли я підключився, мені сказали, що мене з ними не буде. Симон (Фуркад) хотів стартувати з групою із семи осіб, йому не потрібна була команда з п’яти.

Це дратує. Не минуло й півтора року, як я змінив лідерство в естафеті Кубка світу, а потім ми виграли. У мене був непоганий сезон, я був чемпіоном Європи, я домігся результатів на Кубку світу.

У мене менше очікувань, я з молодими людьми, все більш розслаблено. Я завжди висловлював потребу у свободі і відчуваю, що знайшов її цього року. За мною йдуть два тренери, які перший рік працюють як тренери федерації, вони дуже залучені, вони багато чого привносять і уважні. Я задоволений системою, яка в нас є в цій групі. Нас менше рекламують, нам менше потрібно звертати увагу на наш імідж, ми більше стоїмо на землі і зосереджені на головному. Я почуваюся добре і думаю, що цей спокій буде корисним для всіх хлопців з моєї старої групи», — наводить слова Гігонна Fondo Italia.

Нагадаємо, що цієї весни тренерський штаб французів вирішив скоротити склад групи А з семи до п’яти осіб. Штабу довелося понизити в класі двох гравців: Антонена Гігонна, який упродовж багатьох років був членом збірної Франції, і Емільєна Клода.