Французький біатлоніст Емільєн Клод поділився планами на подальшу кар’єру. Він заявив, що його мінімальний план — потрапити на Олімпіаду-2026, а також йому ще є що показати на етапах Кубка світу.

«Минулого тижня мені виповнилося 25 років. Мій біатлонний проєкт — потрапити як мінімум на Ігри 2026 року, але також і на Ігри 2030 року. Я все ще вважаю себе одним із молодих, і мені ще є що доводити на етапах Кубка світу. Тож я з нетерпінням чекаю наступного сезону і дуже схвильований програмою, яку ми склали з групою на це літо. Нам знову пощастило, що ми проводимо багато тренувань зі старшою командою, включно з найважливішим у цьому році в Ленцерхайді на початку вересня. Воно пройде там же, де і чемпіонат світу, що говорить про те, що в групі B є реальне федеральне бажання проявити інтерес до чемпіонату світу, який дійсно цікавий і важливий», — наводить слова Клода Nordic magazine.

Раніше Клод висловився про своє непотрапляння до групи А збірної Франції з біатлону. Цієї весни тренерський штаб французів вирішив скоротити склад групи А з семи до п’яти осіб. Штабу довелося понизити в класі двох гравців: Антонена Гігонна, який протягом багатьох років був членом збірної Франції, і Емільєна Клода.