Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань висловився щодо кадрової ситуації в команді, інформує сайт SportNews.

Вже за кілька тижнів збірна України вперше в історії візьме участь у футбольному турнірі на Олімпіаді. Щоправда, наразі невідомо, як саме виглядатиме склад олімпійської збірної України.

Напередодні Ротань розповів про проблеми, які виникли у діалозі з клубами щодо відрядження їхніх футболістів на Олімпіаду.

«Саме зараз йдуть досить непрості перемовини з клубами. Маємо відповіді по деяким гравцям з іноземних клубів — більшість з них на Олімпіаду не відпускають. Ми написали листи в українські клуби, але офіційних відповідей досі не отримали. Я регулярно спілкуюсь з тренерами, директорами… На жаль, можу сказати, що не бачу особливого бажання у більшості клубних представників допомагати олімпійській збірній.

Офіційний привід у клубів є — Олімпіада проходить не в дати ФІФА. Але давайте не забувати, в який час ми живемо і граємо. Давайте пам’ятати, що державні інтереси теж треба враховувати.

Ми завжди поважали інтереси клубів та йшли їм назустріч. Свіжий приклад — останній турнір (Tournoi Maurice Revello — прим.). У нас була домовленість з головним тренером «Динамо» Олександром Шовковським про те, що відпустимо гравців його команди після третього матчу. Ми стримали своє слово, незважаючи на деякі кадрові втрати. Схожі ситуації були й раніше, але зараз маємо трохи іншу історію.

Зараз ми маємо розуміти, наскільки важливо для «Динамо» потрапити в основний раунд Ліги чемпіонів. Ми дуже переживаємо за престиж столичного клубу, за його фінансові інтереси, тому, мабуть, не зможемо просити для участі в Олімпіаді  гравців «основи». Але в любому випадку, якщо ми не зможемо знайти компромісу навіть щодо запасних виконавців динамівців та їх новачків, то це мені та, напевно, і вболівальникам буде дуже важко зрозуміти.

Підозрюю, що двох гравців кияни точно відпустять. Це буде така спортивна хитрість.

Адже це дасть їм право перенести матчі як мінімум 1-го туру УПЛ, щоб краще підготуватися до єврокубкових баталій. Але ми хотіли отримати більше гравців зі столичного клубу», — заявив Ротань сайту FootBoom.