Півзахисник збірної України Тарас Степаненко прокоментував слова свого ексодноклубника по Шахтарю Резвана Раца, який після поразки від Румунії (0:3) нібито закликав його закінчити кар’єру.

«Знаю Резвана дуже давно. Знаю його жарти, вони такі – не будемо казати по-народному. Я не бачив, мені хлопці сказали про це. По-перше, я не та людина, яка ображається. Вважаю, коли вона ображається – це слабка людина. Тому сприйняв нормально.

Він мене набрав буквально через пару годин. Сказав, що його неправильно зрозуміли, що був неправильний переклад. Сказав: «Що якщо побачу, що пора закінчувати – наберу». Не знаю, він румун, тому… Ми пожартували, маю з ним гарні відносини», — сказав Степаненко.

Степаненко також прокоментував критику на свою адресу, яка з’явилася після невдалих матчів збірної України.

«Дивіться, коли людині за 30 – всі починають казати, що вона стара у футболі. Воно береться звідкись з неба. Але на що дивлюся я. Не слухаю, що кажуть, пишуть. У мене є своя голова, працюю.

Ми щодня бігаємо з датчиками, які показують фізичний стан у грі, тренуванні. І коли дивишся на ці датчики після гри – там все зрозуміло. Там нікого не можеш обманути», — заявив півзахисник.

Степаненко підкреслив, що рішення про завершення кар’єри буде приймати тільки він сам.

«Я можу закінчити завтра, можу через рік, а, може, через два. Але це буде тільки моє рішення, тільки я його прийматиму, коли буду готовий. Тому хочу над і розставити. Бо ці питання – Рац пожартував – а мені пишуть завжди. А чому не писали після Барселони? Чому не писали? А в чому різниця? 4 місяці різниця у віці – і все.

Тому й кажу: це моє внутрішнє відчуття. Тільки я прийматиму це рішення, коли знатиму, що не можу щось робити. Можете спитати в Миколенка, чи є різниця між тим, що було 4 місяці тому, а що є зараз в плані моєї фізичної готовності», – сказав Степаненко.