Після перемоги над Тайсоном Ф’юрі Олександр Усик зібрав у себе пояси всіх найпрестижніших боксерських організацій і став абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі. IBF вимагала від Олександра Усика провести захист титулу. Усик мав провести поєдинок проти тимчасового чемпіона світу за версією IBF Даніеля Дюбуа, який здолав хорвата Філіпа Хрговича.

Олександр Усик вирішив відмовитись від поясу IBF. Український боксер записав відео, в якому звернувся до Ентоні Джошуа та Даніеля Дюбуа. Усик заявив, що дарує їм свій пояс.

«Всім привіт. Ентоні та Даніель, слухайте, знаю, пояс IBF важливий для вас. Назвемо це моїм подарунком на 21 вересня. Слава Богу за все. Слава Україні», – сказав Усик.

Джошуа та Дюбуа планують вийти у ринг саме 21 вересня. Поєдинок відбудеться у Лондоні на стадіоні «Вемблі». Тепер на кону стоятиме пояс не тимчасового, а постійного чемпіона IBF.

«Пояс IBF – мій подарунок вам на 21.09.2024. Світ любить сильних. Ваш друг, абсолютний чемпіон світу в суперважкій вазі Олександр Усик», – підписав Усик публікацію в Instagram.

Усик відмовився від титулу абсолюта і подарував пояс IBF Джошуа та Дюбуа 1

Хто буде фаворитом бою за титул IBF

Дядько та колишній тренер Тайсона Ф’юрі, Пітер Ф’юрі, поділився своїми очікуваннями від бою між Ентоні Джошуа та Даніелем Дюбуа. На думку фахівця, перевага буде у Джошуа. Але ставити хрест на Дюбуа не варто.

«Дуже цікавий варіант, вони обидва можуть бити. Вам доведеться вибрати Джошуа, тому що у нього є досвід, гострота та швидкість. Він також може змішувати свої стилі на цьому рівні, на дуже високому рівні. Але Дюбуа став кращим у своїх останніх кількох боях», — сказав Пітер Ф’юрі.

Оглядач боксу Аде Оладіпо вважає, що бій Джошуа – Дюбуа не триватиме довго. Експерт перевагу віддає Джошуа. Втім Дюбуа також має шанси на перемогу.

«Бій довго не триватиме. Але короткий бій зовсім не означає, що це буде простий, легкий бій. Особисто я не думаю, що буде більше ніж 6 раундів. І це точно не означає, що у Джошуа не виникне жодних проблем. Адже ми вже бачили, чого вартий Дюбуа.

Обидва програвали Усику. Але у Деніеля крім Олександра були ще Хргович та Міллер. А у Джошуа були Хеленіус, Нганну та Валлін. Вважаю, що не варто списувати з рахунків Дюбуа. Хоча Джошуа начебто має перемагати. Особисто я вважаю Джошуа №3 або №4 у хевівейті», — зазначив Оладіпо.