Олімпійська збірна України продовжує готуватися до матчів футбольного турніру у Парижі, який стане дебютним для «синьо-жовтих». Головний тренер команди Руслан Ротань розповів про проблеми, з якими йому довелося зіткнутися.

Ротань окреслив кадрову ситуацію в команді незадовго до початку Олімпіади-2024 в інтерв’ю журналісту Ігорю Бурбасу.

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань заявив, що тема комплектування складу команди є для нього болісною. Тривають переговори із клубами, які мають відпустити українських гравців на Олімпіаду. Йдеться не лише про клуби з УПЛ, а й про закордонні команди.

Ротань підтвердив, що переговори виявилися складними, і зараз він не може зібрати оптимальний склад Олімпійської збірної України. Під час Ігор у Парижі «Динамо» проводитиме матчі плей-офф Ліги чемпіонів. «Шахтар» поки не відповів щодо своїх гравців. Закордонні клуби взагалі ігнорують запити УАФ.

Хто зіграє в Олімпійській збірній України

Польська «Лехія» готова відпустити до національної команди України хавбека Максима Хланя. Австрійський ЛАСК також погодився надати захиснику Максиму Таловєрову можливість зіграти на Олімпіаді у Парижі. Не виключено, що «Бенфіка» відпустить до збірної України Анатолія Трубіна.

«У багатьох клубів подвійні стандарти. Той же «Челсі» не відпускає Мудрика, вони листа нам надіслали. Мудрика не відпустили, але відпустили Угочукву до збірної Франції. У нас дуже сильні гравці. Якщо навіть не поїдуть ті гравці, які заслужили путівку на Олімпійські ігри, у нас є з кого обирати», — розповів Ротань.

Футбольний турнір на Літній Олімпіаді у Парижі пройде з 24 липня до 10 серпня. Збірна України опинилась в одній групі з командами Аргентини, Іраку та Марокко.