Колишній захисник “Шахтаря” та експерт Олександр Сопко прокоментував виліт національної збірної України з фінальної частини Євро-2024. Про це пише SportNews.

В середу нульової нічиєї в матчі проти Бельгії виявилося недостатньо для збірної України для виходу в плей-оф Євро-2024. Підопічні Сергія Реброва попри 4 набрані очки посіли 4-е місце в турнірній таблиці групи E.

Напередодні Сопко поділився своїми емоціями від невдалого результату української збірної.

“Вперше після європейського чи світового форуму у мене немає ні злості, ні образи на нашу команду, а тільки прикрість. Залишилось враження, що збірна України могла виступити краще, що зарано перервався наш шлях, бо є і потенціал, і підготовка… Однак, такий турнір, як чемпіонат Європи, не вибачає зневаги, помилок, особливо грубих помилок і недооцінки суперника.

Навіть Румунії програти можна було не з різницею в три м’ячі… Ще в стартовому матчі потрібно було думати про майбутнє, зібратися з духом і не допускати розгрому. Ми приїхали на карнавал, на європейський карнавал, і не можна на ньому перший ж гру проводити так погано, опускати руки по ходу матчу. Але, як відомо, за все в житті треба платити. От і вилізло нам боком це на фініші групового етапу, і через це ми їдемо додому…

Прощаємося з чемпіонатом Європи з чотирма очками в активі – так буває. Це болісний досвід – і для футболістів, і для тренерів. Повторюсь, злості немає, є тільки прикрість, що не змогли правильно розкрити свої можливості. Виправданням може бути надія, яку нам подарувала збірна України – коли хід другого поєдинку групи зі Словаччиною змогли переламати, коли проти Бельгії гнули свою лінію і билися до кінця”, – сказав Сопко сайту FootBoom.