Наставниця української чоловічої збірної з біатлону Надія Бєлова розповіла про стан справ у команді і поділилася очікуваннями від літнього чемпіонату світу-2024, який пройде в естонському Отепяе 19-25 серпня.

– У квітні ви очолили команду. Поділіться враженнями від роботи із чоловічою збірною?

– Мені комфортно працювати, адже хлопці завжди мотивовано працюють на тренуваннях. Команда згуртована і я задоволена, що всі прислуховуються до порад, прагнуть розвиватись і ставати кращими. З контактом між спортсменами та мною взагалі немає жодних складнощів. На сьогодні ми всі перебуваємо в піднесеному настрої та налаштовані на високі результати.

– Які у вас очікування від літнього чемпіонату світу?

– На сьогодні хлопці добре почуваються, добре стріляють. Я бачу, що вони вмотивовано працюють на тренуваннях. Оцінюю їх в хорошому стані. Але наразі складно прогнозувати, як складеться для нас чемпіонат світу. Я працюю з командою перший рік і роблю все для того, щоб усі показали себе якомога краще. Високі результати плануємо демонструвати взимку. Літній чемпіонат світу слугуватиме для перевірки стану наших спортсменів. Це контрольний старт, завдяки якому ми зможемо побачити, чого ще бракує і над чим необхідно працювати далі, – зазначила Бєлова.