Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що бачить п’ятиразового олімпійського чемпіона, 13-разового чемпіона світу з біатлону Мартена Фуркада в ролі глави оргкомітету зимової Олімпіади-2030, яка пройде у французьких Альпах.

«Нам потрібно буде створити оргкомітет Олімпійських ігор, за цим слідкуватиме НОК Франції разом із МОК і Паралімпійський комітет Франції. Але я розумію, що Мартен Фуркад може стати гірським Тоні Естанге (голова оргкомітету Олімпіади-2024, триразовий олімпійський чемпіон у веслуванні на каное), і це було б чудово.

Повинен бути організаційний комітет, який користувався б підтримкою з боку спортивного світу, тому що це гарантує спадкоємність, якусь форму нейтралітету.

Ці Ігри багато в чому зобов’язані Тоні Естанзі. Я бачив, як він трансформувався за ці сім років. Знайшов здатність перевершувати самого себе, свої таланти, професіоналізм, вимогливість і незвичайну віру в легітимність. Я знаю все, чим Франція зобов’язана Тоні за успіх Ігор 2024 року», — цитує Макрона видання Lequipe.