Олімпійська чемпіонка в естафеті, шведська біатлоністка Лінн Гестблом (у дівоцтві — Перссон) розповіла про перспективи виступити на чемпіонаті світу 2025 року після перенесеної операції на плечі.

«Я планую повернутися в гонки перед Різдвом, але це припущення. Все йде так, як треба, і приємно бачити, що моє відновлення прогресує. Я перенесла дві операції, і друга мені здається складнішою. Біль був сильнішим і плече стало жорсткішим. Це був більш тривалий процес. Він прогресував не щодня, але загалом він прогресував.

Мені доведеться змінити спосіб зарядки, коли я зможу тренуватися тощо. Ще належить попрацювати. Моя мета зараз — відновити плече. Звісно, я сподіваюся, що зможу брати участь у перегонах цієї зими, а також зробити це правильно. Подивимося, коли так і станеться. Це передбачає, що реабілітація йде добре, як і відбувається наразі. Але ніколи не знаєш, що буде завтра. Важливо бути досить сильною, щоб провести повне тренування з двома палицями. Ми можемо почати з цього, а потім подивитися, коли я буду готова почати і коли я зможу провести більше гонок за вихідні», — цитує спортсменку SVT.

На рахунку 30-річної Гестблом три особистих подіуми на етапах Кубка світу, а також дві медалі чемпіонатів світу в індивідуальних гонках.