Біатлоніст збірної України Віталій Мандзин поділився враженнями від роботи з новою тренеркою чоловічої команди Надією Бєловою.

«Вона нас по суті не знала як спортсменів перед початком сезону, і їй було важко щось придумати чи щось очікувати. І ми також не знали, що очікувати, тому, думаю, що перші два-три збори були для ознайомлення з принципом роботи, з тим, на якому рівні перебуває команда.

Я не люблю порівнювати тренерів, що якийсь кращий, якийсь гірший. Кожен тренер по-своєму хороший, по-своєму приносить якісь нововведення. Хороший спортсмен з праці із будь-яким тренером виносить для себе якісь певні знання.

Можливо, не така інтенсивна робота іноді була до середини літа. Напевно, більше акценту приділяли стрільбі та її точності, всяким координаційним вправам, які розігрівають і готують організм саме до роботи.

Відповідно, після такого поєднаного етапу, пів літа вливання в роботу, ми більш-менш почали виконувати якусь таку активну інтенсивну роботу. Не скажу, що легко — це доволі важко.

Гадаю, тренерка дивиться на нас, спостерігає збоку, як ми працюємо на тренуваннях та вносить певні корективи.

Може, це [підготовка] спершу була для мене трішки незвичною, бо з Юраєм [Санітрою], ми таку активну роботу, саме швидкісну, починали виконувати трішки раніше, а зараз [з Бєловою] трішки пізніше. Але за свою ще досить невеличку карʼєру не так багато встиг попрацювати з різними тренерами.

Щодо фізичного стану і того, як ця робота на мене вплине надалі — гадаю, що лише позитивно. Доказом цього чи навпаки противагою будуть результати на змаганнях, але я думаю, що для кожної роботи є своя якась певна причина.

Тому впевнений: тренерка знає, що вона робить, що нам дає, а та робота, яку ми виконуємо, 100% [трансформується] в хороший результат», – зазначив Мандзин.