Біатлоніст збірної України Дмитро Підручний прокоментував виграш «золота» в суперспринті на ЧС-2024 з літнього біатлону в естонському Отепяя.

— На виході зі стадіону після останньої стрільби ви бачили, що йдете першим, хто біг слідом і на якій відстані?

— Так, я бачив, що вийшов першим, адже на перших трьох установках були промахи, і суперники б не встигли так швидко пройти штрафні кола, бачив також Артема Тищенка та чеха, які виходили за мною. Тож з перших метрів я включив максимальну передачу аби зробити запас перед фінішною прямою. Був дуже радий, що Артем був другим і поборовся за срібло. Це дуже приємно, коли твій товариш по команді фінішує з тобою на подіумі.

— Поділіться емоціями від церемонії нагородження, адже ви стояли з двома прапорами, ще й у день Прапора, над стадіоном лунав гімн України…

— Це дуже приємно, особливо у такий день, ще й напередодні Дня Незалежності, яку ми зараз захищаємо. Дуже круто, коли лунає гімн на твою честь, і ти із товаришем по команді стоїш на двох найвищих місцях. Це дуже мотивує рухатися далі. Далі радувати наших воїнів, наших вболівальників та країну і продовжувати боротися.

Розклад літнього ЧС на 24 серпня:

  • 10:00. Спринт, юніори;
  • 12:15. Спринт, юніорки;
  • 14:45. Спринт, чоловіки (відеотрансляція на сайті Суспільне Спорт і на місцевих телеканалах Суспільного);
  • 17:00. Спринт, жінки (відеотрансляція на сайті Суспільне Спорт і на місцевих телеканалах Суспільного).