Біатлоніст збірної України Артем Тищенко висловився про здобуття «срібла» в суперспринті на ЧС-2024 з літнього біатлону в естонському Отепяя.

— Спочатку була кваліфікація. Після стрільби лежачи ми з Антоном (Дудченком — прим. ред.) вийшли лідерами і могли контролювати гонку. Для нас це був новий формат кваліфікації і, звичайно ж, тут є свої нюанси, та головним завданням на тому етапі було попадання в шістку, і ми з ним впоралися.

— Чи сподобався вам цей формат, чи більше імпонує така кваліфікаційна гонка, коли всі один за одним стартують?

— Коли роздільний старт, мені спокійніше, ти йдеш у своєму темпі, так же працюєш на вогневих, сам все контролюєш. А тут, мені здається не зовсім чесно, заїзди різні, стартують спортсмени із різною підготовкою, мені це не здається справедливим. Наприклад, в одному заїзді десятий може бути швидшим за першу трійку у іншому.

— Розкажіть про свої емоції на церемонії нагородження.

— Удвох стояти на подіумі – це дуже приємно, особливо зважаючи на те, що перше місце також було за Україною, за Дімою. Лунав наш гімн, приємно було, адже не так часто буває, коли два українці підіймаються на подіум в біатлонних міжнародних стартах. Це подарунок для України, для наших людей, нехай хоч таку нотку позитива ми всім подарували.

Розклад літнього ЧС на 24 серпня:

  • 10:00. Спринт, юніори;
  • 12:15. Спринт, юніорки;
  • 14:45. Спринт, чоловіки (відеотрансляція на сайті Суспільне Спорт і на місцевих телеканалах Суспільного);
  • 17:00. Спринт, жінки (відеотрансляція на сайті Суспільне Спорт і на місцевих телеканалах Суспільного).