Українська біатлоністка Юлія Городна, найімовірніше, повністю пропустить сезон 2024/25. Про рішення спортсменки повідомив президент Федерації біатлону України Іван Крулько в інтерв’ю Biathlon.com.ua.

Городна потрапила до складу збірної України на підготовку до сезону 2024/25. Перед цим біатлоністка провела повноцінний сезон на рівні Кубка IBU.

Попри потрапляння до складу на сезон-2024/25, Городна пропустила головний старт літньої частини сезону — чемпіонат світу. Як повідомив Іван Крулько, відсутність спортсменки пов’язана з її бажанням взяти тимчасову перерву від виступів

«На Юлію Городну ми розраховували, але вона вирішила поки що взяти паузу в спорті. Хоча ми бачили в ній перспективу, і Юля мала всі шанси працювати з основною командою в цьому сезоні. Ми, звісно, можемо переконувати спортсменів, але якщо в людини немає бажання, то треба відкривати дорогу тим, в кого бажання є. Мотивацію та умови для тренувань ми можемо створювати, і будемо це робити. Але змушувати когось до тренувань ми не будемо», — сказав Крулько у коментарі Biathlon.com.ua.

Крім Городної, літній ЧС з біатлону пропустили Артем Прима та Дар’я Блашко. Обидва біатлоністи не потрапили до складу команди на сезон-2024/25.

Літній чемпіонат світу-2024 збірна України з біатлону закінчила переможцем медального заліку. Турнір українські біатлоністи завершили з шістьма нагородами, три з яких стали золотими.

Юлія Городна: що відомо

  • 23-річна українська біатлоністка, представниця Львівщини.
  • На міжнародному рівні Городна почала змагатися у сезоні-2018/19, виступивши на юнацькому чемпіонаті світу.
  • Перші гонки на дорослому рівні Городна провела у сезоні-2020/21 на Кубку IBU.
  • У 2022 році дебютувала на етапі Кубка світу в Отепяя — через початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну. У спринті фінішувала на 82-му місці.
  • На рахунку Городної дві медалі на міжнародних стартах: «бронзи» на Універсіаді-2023 в одиночній змішаній естафеті та жіночій естафеті на юніорському Кубку IBU в Хааньї.
  • Найкращий результат Юлії Городної у сезоні-2023/24 в особистих гонках — дев’яте місце у спринті на етапі Кубка IBU в Арбері.