Президент Федерації біатлону України Іван Крулько висловився про стан справ у жіночій збірній після виступів на літньому чемпіонаті світу-2024.

«Давайте не будемо забігати наперед і когось призначати лідерами. Тому що лідери визначаються взимку за результатами. Христина Дмитренко провела дуже перспективний попередній сезон — ми бачили і її результати на чемпіонаті світу, і впевнені виступи в естафетах на етапах Кубка світу. Це все дає підстави говорити про те, що Христина, на щастя, вийшла з певної психологічної ями, в якій вона перебувала протягом кількох років, розкрилася, відчула впевненість у власних силах.

Водночас ми маємо розуміти, що зараз йде підготовка до зимового сезону, тому я не хотів би скидати з рахунку тих  спортсменів, які показували раніше високі результати: ті ж Юлія Джима, Ірина Петренко. Побачимо, як проявить себе Анастасія Меркушина: я вважаю, що як в Анастасії, так і в Олександри зараз є велика необхідність добре попрацювати над питанням стрільби.

Мене порадувала Аня Кривонос, яка додала. І, на мій погляд, це вже інша Аня Кривонос, ніж та, яку ми бачили в попередньому сезоні. Плюс підтягнуться до основної команди Олександра Меркушина та Олена Городна. Тож команда є, тренерам слід не боятись підпускати молодь: не заганяти їх, але давати шанси показати себе, щоби вони відчули смак змагань на найвищому рівні», — сказав Крулько.

Найкращим результатом дорослої жіночої збірної України на чемпіонаті стало 7-ме місце Христини Дмитренко в суперспринті.