Колишній біатлоніст, восьмиразовий олімпійський чемпіон Уле-Ейнар Бьорндален висловився про результати літнього чемпіонату Норвегії.

«Результати дивовижні і тривожні. Половина команди не брала участі, і я взагалі не пригадаю такий поганий результат на національному чемпіонаті з літнього біатлону на моїй пам’яті. Елітний склад команди повинен ретельно проаналізувати причини такого провалу і вжити заходів для поліпшення результатів у майбутньому сезоні. Не можна допускати повторення подібних ситуацій і дозволити колективній хворобі послабити нашу команду.

Я стурбований результатами, але, знаючи, наскільки досвідчені наші тренери, я впевнений, що хлопці зможуть відновитися і прийти у форму. Буде цікаво подивитися на них на першому етапі Кубка світу», — циту’ Бьорндалена Fondo Italia sз посиланням на ефір телеканалу TV2.

Найкращі результати з найсильніших норвезьких біатлоністів на літній першості країни показали олімпійський чемпіон, чотириразовий чемпіон світу Стурла Легрейд (сьоме місце у спринті) та володар трьох золотих медалей Олімпіад в естафетах Тар’єй Бьо (такий самий результат у мас-старті).