Президент Федерації біатлону України Іван Крулько повідомив про запуск уроку біатлону в середніх загальноосвітніх школах України.

«З великою радістю ділюся з вами, без перебільшення, історичною новиною. У середніх загальноосвітніх школах України запущено урок біатлону. Національна програма «Урок біатлону» офіційно стартувала.

Це була одна із моїх обіцянок як кандидата на пост президента Федерації біатлону України.

Тому сьогодні, з неабиякою гордістю, як президент Федерації біатлону України, передав перші 5 комплектів для занять біатлоном для шкіл столиці. Відтепер учні Ліцею №227, Школи І-ІІІ ступенів №132, Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов №220, Спеціалізованої школи №216 та Гімназії міжнародних відносин №323 мають усе необхідне для проведення уроку біатлону в рамках занять з фізичної культури.

Наші тренери із ДЮСШ №15 провели перше відкрите заняття для учнів. Приємно було бачити, що бажаючих випробувати свої сили було дуже багато. Адже біатлон – це не лише про спорт.

Біатлон – це національно-патріотичне виховання, це культура поводження зі зброєю, це фізична підготовка, це витривалість. Це всі ті якості, які необхідні нашій молоді аби у будь-який момент вони могли стати на захист своєї Батьківщини.

Я маю надію, що ця національна програма «Урок біатлону» подарує нам не одного олімпійського чемпіона у майбутньому і дасть поштовх для розвитку біатлону в країні.

Звісно, попереду ще багато роботи, але дорогу осилить, той, хто йде, і сьогодні ми зробили найголовніший перший крок», – сказав Крулько.