Біатлоністка збірної України Анна Кривонос оцінила свій виступ в естафетній гонці в італійському Антхольці, де наша збірна посіла дев’яте місце.

— Як вважаєте, справилися сьогодні із своїм етапом?

— Вважаю, що більш-менш справилася, але швидкість мене підводить, чогось не вистачає: може сил чи досвіду. На цьому рівні я трошки слабка, я це розумію. Не знаю, чому так відбувається. Ми працюємо з тренером, робимо певну роботу. Я вже казала, що мій організм не хоче йти нам назустріч (посміхається). Зі стрільбою, вважаю, впоралася. У мене був такий сильний мандраж, я і заснула сьогодні дуже пізно. Зазвичай перед сном проходиш в думках трасу, у мене вчора одразу пульс почав підніматися. Я сама вже собі кажу: «Так, не думати, не думати». Заснула вже о першій годині ночі. Прокинулась раніше за годину від будильника. Зазвичай мені важко вставати, а тут організм сам прокинувся. На сніданок прийшла та не поснідала, тому що мене нудило…

— Це через хвилювання?

— Так. Останній раз певно в юнацькому віці я бігала перший етап естафети, дуже хвилювалася. Я за особисту гонку так не переживаю, тому що як Бог дасть, так і пробіжу. А тут за команду… страшно когось підвести. Хвилювалась дуже.

— Зовсім мало часу залишилося до Чемпіонату Європи, що зараз вам потрібно перш за все?

— Я вважаю, що мені потрібно відійти і емоційно, і фізично. Не знаю, чи так гори на мене впливають, дуже погано себе почуваю. Тому і хвилювалася, бо на спринті погано пробігла, дуже важко було, боялася, щоб під час естафети мене десь не накрило, особливо на останньому колі. Тому, зважаючи на те, як я переживала, то я пробігла, як для себе, вище середнього.

— Зі стрільбою начебто все нормально було, один додатковий, який вдалося швидко закрити.

— Так, промахнулася, бо поспішала, мені треба було все бігом-бігом, хвилювалася. Проте дуже багато емоцій на першому колі. Мене там затоптали, всі штовхаються. Думаю: «Нічого собі, штовхаються, що робити». По лижам, по палкам… десь одними руками їхала. Я в щоці була, проте дуже багато отримала позитивних емоцій (сміється).

— Бачу з гарним настроєм на Чемпіонат Європи їдете?

— Ну, так. Настрій в мене взагалі завжди гарний. Поганий буває рідко. Мені вчора ввечері і сьогодні дуже багато вболівальників написало, підтримало. Я людина товариська, зі всіма спілкуюсь. Всім, хто мені пише, відповідаю, зі всіма вболівальниками спілкуюся. Дуже приємно було, що так багато людей написали із підтримкою.

— А часу вистачає на спілкування з вболівальниками?

— Я як приходжу додому, то першим ділом 10 хвилин в телефон, щоб всім відповісти, хто мені написав. Потім вже свої справи роблю. До речі, сьогодні чула наших вболівальників, бачила прапори. Тож настрій гарний.