Дворазовий олімпійський чемпіон, п’ятиразовий чемпіон світу французький біатлоніст Кантен Фійон-Майє розповів, як готується до гонок, а також заявив, що мета його плану — виконати якомога більше технічних завдань.

«Я не починаю гонку, кажучи собі, що виграю її, а складаю уявну схему за кілька годин до початку змагань. Перед кожними перегонами визначаю, яку стратегію прийняти, виходячи з погодних умов, стратегій моїх суперників, навіть якщо результати інших менш важливі, ніж мої. Постараюся побудувати схему і зробити невелику замітку для кожної гонки, яка буде дуже повною.

Все досить лаконічно, потрібно дотриматися від трьох до шести технічних пунктів. Якщо закінчу гонку, дотримуючись більшості з цих пунктів, це буде для мене успіхом. Звісно, мої результати також залежать від виступу моїх суперників. Бували випадки, коли я був більше розчарований перемогою, ніж п’ятим місцем, коли, аналізуючи свої результати, розумів, що того дня не зміг повністю розкрити свій потенціал», — цитує спортсмена видання Fondo Italia.